uw huidige locatie:  Home > Info

EGL Dealers

Het besloten dealer netwerk van EGLmotor beperkt zich tot professionele bedrijven. De EGL dealers worden nauwkeurig getoetst of de bedrijfsvoering waardig en kundig genoeg is, om uw Quad af te leveren en te onderhouden volgens de specificaties van EGLmotor Nederland.
Middels dit besloten dealer netwerk kan EGLmotor Nederland als importeur achter het merk staan en u de kwaliteit bieden die u verwacht.

Indien een dealer niet waardig en kundig genoeg is ten opzichte van onze strenge criteria, zal deze niet worden geaccepteerd als EGL dealer en is het voor het betreffende bedrijf niet toegestaan om de merknamen en foto’s te mogen gebruiken bij de verkoop van nieuwe EGL quads.

Aangezien diverse markt-websites uitpuilen van handelaren, welke verschillende merken quads verkopen en daarbij verkondigen dat "zij" de EGL importeur zijn, waarschuwen wij u hiervoor.
Er is 1 officiële EGLmotor importeur en dat is EGLmotor Nederland.

Lees meer...

Helm of geen helm

ZPF 999 Systeem / integraal helmAls de ATV of Quad aan bepaalde voorwaarden voldoet, kunt u de ATV of Quad zonder helm berijden. De ATV of Quad moet dan voorzien zijn van een ECE goedgekeurde veiligheidsgordel.
Wij raden dit ten strengste af, omdat de mogelijkheid altijd bestaat dat u betrokken raakt bij een ongeval. Ook als u geen schuld hierin heeft, is de kans aanwezig. Aangezien een ATV of Quad in dergelijke ongeluk situaties kan omvallen of omrollen is het altijd veiliger om een helm te dragen, zodoende de kans op letsel te minimaliseren. Eaglemotorsport adviseert ook passende en beschermende kleding tijdens het rijden op een ATV of Quad.
ATV of Quad met kenteken

Eaglemotorsport heeft als missie om uitsluitend ATV’s en Quads te fabriceren voorzien van een Europese type goedkeuring. Met deze type goedkeuring verkrijgen wij het Nederlands kenteken bewijs op de ATV of Quad. Hiermee kunt u de ATV of Quad met slechts rijbewijs B (autorijbewijs) berijden. Uiteraard verzorgt Eaglemotorsport het kenteken bewijs volledig voor u, zodat het kentekenbewijs bij aflevering van de EGL ATV of Quad volledig op uw naam staat geregistreerd.

Kwaliteit

Kwalitatief zijn er veel verschillen tussen alle quads die momenteel worden aangeboden op internet.
Eaglemotorsport gebruikt uitsluitend verstevigde en aangepaste onderdelen om uw quad volgens onze kwaliteitsnormen te assembleren. U koopt bij Eaglemotorsport namelijk een goede quad, met garantie.
De kwaliteit waarmee Eaglemotorsport Chinese quads assembleert is te vergelijken met de assemblage van een KTM, Kawasaki of Yamaha quad. Geen ander bedrijf buiten het EGLmotor netwerk in Nederland kan uw quad op een betrouwbare manier assembleren.
Eaglemotorsport is geen handelaar of trader.
Eaglemotorsport verkoopt dus geen doos of krat.

Service, Support, Garantie

Eaglemotorsport Nederland wil niet alleen goede EGL producten in de Nederlandse markt zetten, ook proberen wij met de meest mogelijke zorg de service te leveren die u als EGL product-eigenaar kunt verwachten.
Lees meer...

Merken

De Quads en ATV’s van Eaglemotorsport worden in Nederland uitsluitend afgeleverd met de merknaam "EGLmotor" of Eaglemotorsports. Er zijn echter meerdere merknamen voor onze typegoedkeuring mogelijk volgens het Europese register van type goedkeuringen.

Lees meer...

Prijsverschil

EGL 203E-6 draagarmWaarom is Eaglemotorsport goedkoper dan KTM, Kawasaki of Yamaha?

Waarom is Eaglemotorsport duurder is dan andere Chinese merken?

Lees meer...

Voordelen

Het grote voordeel voor u als toekomstig eigenaar van een EGL Eaglemotorsport ATV / Quad is dat u een kwalitatief zeer goed product in handen heeft, waar u ongetwijfeld jarenlang plezier van zult beleven. Een bijkomend voordeel hiervan is dat Eaglemotorsport alle mogelijke onderdelen zeer snel en tegen de meest gunstige verkoopprijzen kunnen leveren in combinatie met zeer goede service en standaard fabrieksgarantie.

Wegenbelasting

Trikes en quads vallen voor de motorrijtuigenbelasting (houderschapsbelasting) onder motoren als zij voldoen aan de volgende voorwaarden:
  • Ze zijn niet voorzien van een gesloten carrosserie of een daarmee vergelijkbare constructie.
  • Ze zijn geconstrueerd met een frame.
  • Ze hebben een directe stuur-overbrenging naar het voorwiel.

    Als trikes en quads niet aan deze voorwaarden voldoen, vallen ze onder personenauto’s.

Voor motoren geldt n standaardtarief onafhankelijk van het soort brandstof en het gewicht van de motor. Wel is het tarief per provincie verschillend met een minimum van € 76,- per jaar en een maximum van € 88,- per jaar.

Kijk hieronder voor een overzicht van de kosten per kwartaal en per jaar (peildatum 1-1-2010).


ProvincieBedrag per kwartaalBedrag per jaar
Drenthe€ 24,-€ 84,-
Flevoland€ 23,-€ 80,-
Friesland€ 24,-€ 84,-
Gelderland€ 24,-€ 84,-
Groningen€ 23,-€ 80,-
Limburg€ 24,-€ 84,-
Noord-Brabant
€ 23,-€ 80,-
Noord-Holland€ 22,-€ 76,-
Overijssel€ 23,-€ 80,-
Utrecht€ 23,-€ 80,-
Zeeland€ 23,-€ 80,-
Zuid-Holland€ 25,-€ 88,-

bron: belastingdienst.nl