U bent hier:   Home > Info
English  Nederlands  
 


Uw QUAD/ATV specialist van alle merken!

 EGL Dealers

Het besloten dealer netwerk van EGLmotor beperkt zich tot professionele bedrijven. De EGL dealers worden nauwkeurig getoetst of de bedrijfsvoering waardig en kundig genoeg is, om uw Quad af te leveren en te onderhouden volgens de specificaties van EGLmotor Nederland.
Middels dit besloten dealer netwerk kan EGLmotor Nederland als importeur achter het merk staan en u de kwaliteit bieden die u verwacht.

Indien een dealer niet waardig en kundig genoeg is ten opzichte van onze strenge criteria, zal deze niet worden geaccepteerd als EGL dealer en is het voor het betreffende bedrijf niet toegestaan om de merknamen en foto's te mogen gebruiken bij de verkoop van nieuwe EGL quads.

Aangezien diverse markt-websites uitpuilen van handelaren, welke verschillende merken quads verkopen en daarbij verkondigen dat "zij" de EGL importeur zijn, waarschuwen wij u hiervoor.
Er is 1 officiële EGLmotor importeur en dat is EGLmotor Nederland.


Lees meer...

 Helm of gordel

ZPF 999 Systeem / integraal helmAls de Quad aan bepaalde voorwaarden voldoet, kunt u de Quad zonder helm berijden. De Quad moet dan voorzien zijn van een goedgekeurde veiligheidsgordel, welke gemonteerd is op originele gordel-bevestigingspunten die door de fabriek zijn aangebracht.

Dergelijke originele bevestigingspunten voor een veiligheidsgordel, dienen te zijn opgenomen in de Europese Typegoedkeuring van de quad.
Indien de quad dergelijke gordelpunten heeft, staat dat in het kenteken register bij de RDW geregistreerd. Pas dan mag er met een gordel worden gereden.
Slimme knutselaars bevestigen soms gordels op de meest vreemde bevestigingspunten. Bijvoorbeeld ophangpunten van de kunststof kappen, of achter de bevestigingsboutjes van de brandstoftank. Dit zijn absoluut geen goedgekeurde bevestigingspunten, als die niet op het kenteken vermeld staan. Het monteren van een gordel op dergelijke punten is absoluut niet veilig.

Heeft de quad geen goedgekeurde gordel bevestigingspunten, dan is het dragen van een gordel ten strengste verboden!

Hoe dan ook, wij raden ten strengste af om gordels te monteren en te gebruiken, zodat er zonder helm gereden kan worden.
Dit omdat de mogelijkheid altijd bestaat dat u betrokken raakt bij een ongeval. Ook als u geen schuld hierin heeft, is de kans aanwezig. Aangezien een ATV of Quad in dergelijke ongeluk situaties kan omvallen of omrollen is het altijd veiliger om een helm te dragen, zodoende de kans op letsel te minimaliseren. Eaglemotorsport adviseert ook passende en beschermende kleding tijdens het rijden op een ATV of Quad.

 ATV of Quad met kenteken

Eaglemotorsport heeft als missie om uitsluitend ATV's en Quads te fabriceren voorzien van een Europese type goedkeuring. Met deze type goedkeuring verkrijgen wij het Nederlands kenteken bewijs op de ATV of Quad. Hiermee kunt u de ATV of Quad met slechts rijbewijs B (autorijbewijs) berijden. Uiteraard verzorgt Eaglemotorsport het kenteken bewijs volledig voor u, zodat het kentekenbewijs bij aflevering van de EGL ATV of Quad volledig op uw naam staat geregistreerd.

 Kwaliteit

Kwalitatief zijn er veel verschillen tussen alle quads die momenteel op de openbare weg rijden.
De grootste verschillen worden veroorzaakt door de eigenschappen waarvoor de quad in eerste instantie is geproduceerd.

Cross-quad
Een cross-quad is gemaakt om mee te crossen. Nadat een cross quad (Bijvoorbeeld een Yamaha Raptor) bij Yamaha van de fabrieksband af komt rollen, wordt er door een externe partij een kenteken geregeld. De quad wordt dan aangevuld met bijvoorbeeld spiegels, kilometerteller, verlichting, etc. Zodat er "legaal" mee gereden kan worden op de openbare weg.
Deze quads zijn redelijk bestendig tegen zwaar en extreem gebruik. Mits de quad goed wordt onderhouden tussen de crossbeurten in. Regelmatig olie verversen. Ketting, tandwielen, lagers, zuigers vervangen is geen vreemd onderhoud. Crossen en over heuvels springen is voor dit soort quads geen probleem. Schokbrekers, vering, frame en nerfbars bijvoorbeeld moeten van extreem goede kwaliteit zijn en moeten tegen een flinke stoot kunnen. Het motorblok moet extreem veel vermogen kunnen leveren, om de competitie aan te kunnen gaan. Om die reden zijn cross-quads duurder in aanschaf en duurder in onderhoud. Desondanks gaan cross-quads op den duur ook kapot. Zeker naarmate de eigenaar "vergeet" om regelmatig onderhoud uit te laten voeren.

Street-quad
Een straat-quad is gemaakt om over de openbare weg te rijden. Op de openbare weg zijn geen extreme springheuvels of ruw terrein. En als een snelheid behaald kan worden op een vlakke weg van 80-100 km/uur, is dat veelal voldoende.
Om die reden zijn de schokbrekers en vering compleet anders samengesteld. Het motorblok is dan bijvoorbeeld ook maar 250cc, met maximaal 15 kw vermogen. Het frame is van voldoende kwaliteit om ermee over de openbare weg te rijden. Het frame hoeft geen klappen van duizenden kilo's op te kunnen vangen. (Net als het verschil tussen een normale personen auto en een rally auto). Om die reden is een straat quad goedkoper.
Gaat men crossen en springen met een straat quad, dan gaat het materiaal gegarandeerd eerder kapot dan bij een cross quad.
Ook straat quads gaan kapot door gebrek aan onderhoud. Net als ieder ander voertuig dat geen onderhoudsbeurt krijgt.

 Service, Support, Garantie

Eaglemotorsport Nederland wil niet alleen goede EGL producten in de Nederlandse markt zetten, ook proberen wij met de meest mogelijke zorg de service te leveren die u als EGL product-eigenaar kunt verwachten.
Op nieuw verkochte quads verlenen wij fabrieksgarantie.
Op gebruikte quads verlenen wij geen garantie, tenzij we dat met de koper anders afstemmen. 

 Merken

De Quads en ATV's van Eaglemotorsport worden in Nederland uitsluitend afgeleverd met de merknaam "EGLmotor" of Eaglemotorsports. Er zijn echter meerdere merknamen voor onze typegoedkeuring mogelijk volgens het Europese register van type goedkeuringen.


Lees meer...

 Prijsverschil

EGL 203E-6 draagarmWaarom is Eaglemotorsport goedkoper dan KTM, Kawasaki of Yamaha?

Waarom is Eaglemotorsport duurder is dan andere Chinese merken?


Lees meer...

 Voordelen

Het grote voordeel voor u als toekomstig eigenaar van een EGL Eaglemotorsport ATV / Quad is dat u een kwalitatief zeer goed product in handen heeft, waar u ongetwijfeld jarenlang plezier van zult beleven. Een bijkomend voordeel hiervan is dat Eaglemotorsport alle mogelijke onderdelen zeer snel en tegen de meest gunstige verkoopprijzen kunnen leveren in combinatie met zeer goede service en standaard fabrieksgarantie.

 Wegenbelasting

Trikes en quads vallen voor de motorrijtuigenbelasting (houderschapsbelasting) onder motoren als zij voldoen aan de volgende voorwaarden:
  • Ze zijn niet voorzien van een gesloten carrosserie of een daarmee vergelijkbare constructie.
  • Ze zijn geconstrueerd met een frame, zoals een motorfiets.
  • Ze hebben een directe stuur-overbrenging naar het voorwiel.

    Als trikes en quads niet aan deze voorwaarden voldoen, vallen ze onder personenauto's.
     

Voor motoren geldt één standaardtarief onafhankelijk van het soort brandstof en het gewicht van de motor. Wel is het tarief per provincie verschillend.

Kijk op belastingdienst.nl voor een overzicht van de motorrijtuigenbelasting per kwartaal en per jaar.