U bent hier:   Home > Info > Helm of geen helm
English  Nederlands  
 


Uw QUAD/ATV specialist van alle merken!

 Helm of gordel

ZPF 999 Systeem / integraal helmAls de Quad aan bepaalde voorwaarden voldoet, kunt u de Quad zonder helm berijden. De Quad moet dan voorzien zijn van een goedgekeurde veiligheidsgordel, welke gemonteerd is op originele gordel-bevestigingspunten die door de fabriek zijn aangebracht.

Dergelijke originele bevestigingspunten voor een veiligheidsgordel, dienen te zijn opgenomen in de Europese Typegoedkeuring van de quad.
Indien de quad dergelijke gordelpunten heeft, staat dat in het kenteken register bij de RDW geregistreerd. Pas dan mag er met een gordel worden gereden.
Slimme knutselaars bevestigen soms gordels op de meest vreemde bevestigingspunten. Bijvoorbeeld ophangpunten van de kunststof kappen, of achter de bevestigingsboutjes van de brandstoftank. Dit zijn absoluut geen goedgekeurde bevestigingspunten, als die niet op het kenteken vermeld staan. Het monteren van een gordel op dergelijke punten is absoluut niet veilig.

Heeft de quad geen goedgekeurde gordel bevestigingspunten, dan is het dragen van een gordel ten strengste verboden!

Hoe dan ook, wij raden ten strengste af om gordels te monteren en te gebruiken, zodat er zonder helm gereden kan worden.
Dit omdat de mogelijkheid altijd bestaat dat u betrokken raakt bij een ongeval. Ook als u geen schuld hierin heeft, is de kans aanwezig. Aangezien een ATV of Quad in dergelijke ongeluk situaties kan omvallen of omrollen is het altijd veiliger om een helm te dragen, zodoende de kans op letsel te minimaliseren. Eaglemotorsport adviseert ook passende en beschermende kleding tijdens het rijden op een ATV of Quad.